Begeleiden ouders van LHBT-migranten

Schaamte, het gevoel van falen overheerst bij de ouders met LHBT-kinderen. Vooral binnen de migranten gemeenschappen is het een taboe dat je kind een andere seksuele aanleg heeft dan de heteroseksuele. Veel LHBT-jongeren willen hun banden met hun ouders niet kwijt. Echter uit de kast komen betekent dat de familie je kan verstoten. Veel LHBT jongeren zijn hier bang voor en besluiten of in de kast te blijven of weg te gaan.

In beide gevallen wordt de relatie met de ouders beschadigd.

Daar waar de LHBT-jongeren de steun hard nodig hebben van hun ouders, is het pijnlijk te zien dat de ouders zich hier geen raad mee weten.

In deze training worden de ouders bij de hand genomen om te leren om te gaan met hun LHBT-kind. Ze kunnen openlijk over hun verdriet en falen spreken. Hun eigen verhaal krijgt ruimschoots de ruimte om er te zijn. Doordat ze in de groep zelf ontvangen en gezien worden, werkt dit door naar de relatie met hun LHBT-kinderen.

Aysen: ‘Wat had ik veel verdriet, toen ik hoorde dat mij dochter lesbisch was. Al mijn dromen vielen in een keer in het water. Ik zou nooit haar bruiloft meemaken; ik zou nooit een schoonzoon hebben, ik zou nooit kunnen pronken met het gezin van mijn dochter. Tot ik inzag dat ik alleen maar met mezelf bezig was. Dat was heel pijnlijk. Er was gelukkig heel veel begrip voor mijn pijn en teleurstelling. Omdat ik werd gezien, en omdat ik voelde dat het me zo goed deed dat ik niet werd veroordeeld door de groep, kon mijn kind beter zien’.

Deze training duurt 6 maanden; om de 2 weken een bijeenkomst van een dagdeel.

Maximaal aantal deelnemers: 8-10

Prijs: in overleg.

Locatie, lunch, koffie, thee, water en fruit bij de prijs inbegrepen.

Mocht uw doelgroep niet bij dit lijstje staan en u bent gecharmeerd van de aanpak, neem gerust contact met me op.

Begeleiding op maat behoort tot de mogelijkheden.