Overdracht en tegenoverdracht

Wat is van jou en wat is van mij?

Wanneer je als hulpverlener met mensen werkt, gebeurt er veel in de interactie. Het is een over en weer gaan van begrippen, ervaringen, energieën en ook interpretaties, invullingen en vaak aannames.

Hiermee kun je werken, óf je eigen projecties staan je in de weg om je cliënt daadwerkelijk te horen.

In de training krijg je inzicht in hoe jij dingen hoort en hoe jij ze interpreteert. Je maakt contact met je eigen onbewuste communicatie en projectiepatronen. Je leert hoe je de ander ‘vrij’ kan horen. Je leert een balans te vinden tussen jezelf en de ander. Hoe je een vruchtbare relatie onderhoudt.

Je leert de onbewuste projecties van de ander kennen en leert hoe je ermee kan omgaan.

Ook leer je de samenwerking met je collega’s zo helder mogelijk te houden.

Het is een levendige training die over zelfontwikkeling gaat. De stof is toepasbaar op alle werksituaties en als extra wordt er aandacht besteed aan de multiculturele context. Hoe spelen projecties in diverse culturen een rol binnen de samenwerking en hulpverlening.

Deze training levert jou een dosis zelfinzicht waarmee je beter in je vel komt te zitten en waardoor je helder, vrij kan communiceren met je cliënten, collega’s en de organisatie waar je voor werkt. Hierdoor zul je in staat zijn je talent volledig in te kunnen zetten voor je werk. Met andere woorden, de echte jij komt tevoorschijn.|

Duur: 5 dagdelen (verspreid over 5 weken) met 3 terugkom ochtenden (elke maand 1 intervisiebijeenkomst)

Totaalprijs € 2850 (exclusief 21% BTW). Maximaal aantal deelnemers in overleg met de opdrachtgever. Bij 8 deelnemers zijn locatie, lunch, koffie, thee, water, fruit bij de prijs inbegrepen.