Jale Simsek

Welkom

Mijn naam is Jale Simsek en ik hou me bezig met multiculturele thema’s. Dat doe ik door middel van projecten, trainingen, ‘train de trainers’-trajecten, lezingen en workshops, publicaties en cursus diversiteit. De rode draad die door al mijn activiteiten loopt is het IK en WIJ concept.

Dit concept heb ik ontwikkeld op basis van mijn eigen socialisatie in Turkije en in Nederland. IK en WIJ concept is het resultaat van mijn zoektocht naar de vraag ‘waar gaat het om?’ als we het hebben over de multiculturele Nederlandse samenleving. Het antwoord manifesteert zich in al mijn activiteiten. Namelijk dat er van elkaar te leren valt. En dat synergie noodzakelijk is om te leven met verschillen zonder dat deze tot ongelijkwaardigheid leidt.

IK en WIJ concept is geen methodiek maar een metasysteem, en is op allerlei werkvelden van toepassing. Hierbij maak ik een combinatie van theorie en aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling van de betrokken mensen. Graag vertrek ik vanuit het punt waar mensen staan, of waar de organisatie staat.

Een ander aspect is dat ik bij een project, training of een opdracht graag zoek naar de oorzaak of het dieper liggende thema en het context. Hierbij nodig ik de opdrachtgever uit met mij mee te kijken, om te voorkomen dat er te veel aandacht gaat naar symptomen.

Duurzaamheid en hoge effectiviteit is voor mij van essentieel belang.


Naast deze activiteiten heb ik mijn eigen praktijk voor lichaamsgeoriënteerde therapie (www.therapiedieverbindt.nl) en woon met mijn man en dochter in Amsterdam.

 

 

Post navigation