Zonen en moeders, zonen en vaders

In deze reeks trainingen staat het perspectief van de zoon centraal. Deze training is bedoeld voor jongens en jonge mannen (leeftijd 18-26) uit de collectief georiënteerde gemeenschappen. Indicatie is dat ze tegen problemen aanlopen in de omgang met mensen; sociale vaardigheden missen en onzeker zijn van zichzelf.

Jongens en jonge mannen leren in deze training de impact van hun relatie met hun moeder en hun vader op hun levensloop; problemen die ze in het leven tegenkomen. De gevolgen van niet los kunnen komen; de positieve en negatieve effecten van de culturele code’s die ze bewust en onbewust van hun moeders en vaders hebben meegekregen. Leren eigen invulling te geven aan bepaalde culturele verplichtingen. Versterken van autonomie zonder banden met de eigen gemeenschap los te laten. Invullen van gevoel van individuele eigenwaarde zonder een keurslijf of dat deze is gekoppeld aan de eer van de vrouwen.

Leren gebruik maken van andere mannelijke hulpbronnen wanneer deze in de nabije omgeving ontbreekt.

Er zijn veel doe-opdrachten en oefeningen om datgene wat men heeft geleerd meteen in de praktijk te brengen. Ook is er aandacht voor fysieke activiteiten.

Doel:
Proces van individualisering starten waardoor jongens en jonge mannen meer in hun kracht komen waardoor ze zichzelf kunnen ondersteunen.

De training:
15x een dagdeel, ochtend, middag of avond. Voor moeders van zonen; eventueel bepaalde onderdelen samen met de zonen.

Locatie: kan op locatie gegeven worden. In Amsterdam heb ik zelf ruimte.

Max.aantal deelnemers: 8

Deze training geef ik samen met mannelijke een co-trainer.
Prijs: In overleg